CELLER COOPERATIU D’ARTÉS

C/ Rocafort, 44

08271 Artés

T 93 830 53 25

artium@cavesartium.com

cavesartium.com

ACTIVITATS

  • Visita guiada al celler, exposició històrica, degustacions i compra a l’agrobotiga.
  • Sortida a les vinyes i verema popular.
  • Espai Artium: zona annexa a la cooperativa on es desenvolupa tota l’activitat d’enoturisme i on es pot fer tranquil·lament una copa de vi, vermut, cava… acompanyats de taules de formatges i embotits.

La tradició vitivinícola del Celler Cooperatiu d’Artés és l ́herència ancestral que s ́ha transmès de pares a fills a través del temps. Pendents d’escoltar i entendre una terra amb una climatologia i un sòl molt particulars, s’aconsegueix una personalitat i un estil propis en el cultiu del raïm i l’elaboració del vi.

Aquest celler, fundat l’any 1908 amb el nom “Sindicat Agrícola d’Artés”, comercialitza els seus productes tant a nivell nacional com internacional sota les marques Artium i Lluís Guitart.

Al 1940 el Celler Cooperatiu d’Artés treu al mercat les primeres ampolles de cava, i es converteix en la primera cooperativa productora de cava de l’Estat espanyol. I al 1955 passa a embotellar el vi procedent de raïm picapoll amb ampolla de 3⁄4 de litre, fet determinant pel manteniment de la varietat Picapoll al Bages.

Les seves parets guarden molts secrets.

VINS

Cabernets