VISITES D’INTERÈS

La ruta de les tines

 

+ info:

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Ctra. de Terrassa a Navarcles, km 14,8

08230 Matadepera

Tel. 938317300

Quan fa 150 anys la comarca del Bages estava pràcticament entapissada de vinyes, la llunyania, les dificultats, els riscos i el cost addicional de transportar la verema fins als masos van provocar que es construïssin les tines a les pròpies vinyes. És el cas de la vall del Flequer, on un senzill recorregut circular i amb escassos desnivells permet descobrir unes construccions espectaculars.

 

Distància: 3 km

Durada: 2h 30min

Altitud mínima: 269 m

Altitud màxima: 348 m

Desnivell acumulat: 153 m

Dificultat: Fàcil

Època: Tot l’any

Punt de sortida: Aparcament carretera BV-1124, km 4,2. Per l’autopista C-16, sortida del Pont de Vilomara. Creuar aquesta població i seguir cap a Rocafort, fins a trobar el desviament a Oristrell, on hi ha l’aparcament.

 

Descarregueu-vos un document amb tota la informació.

Les Casas de Matamargó

 

+ info:

lescasas.com

Tel. 606436666 / 973473213

Les Casas de Matamargó és una casa-museu, un espai d’interès cultural que pretén mostrar al públic les vivències d’una casa pairal existent des del 1280, a partir de diferents sales d’exposició.

La Casa-Museu consta de 15 sales d’exposció, amb un total de 700 metres quadrats. El recorregut es realitza acompanyats d’un guia que explica les diverses històries i anècdotes que s’han preservat al llarg dels anys, així com el funcionament de les eines i instruments que anem trobant. Es complementa la visita amb un tast de productes locals a “La Botiga”.

Itineraris Pedra Seca

Itinerari per Sant Joan de Vilatorrada

Una curta passejada per la part més meridional del municipi permet descobrir un interessant conjunt d’antigues barraques i parets de pedra seca testimonis de l’ocupació de la vinya a tot el terme.

+ info

 

Itinerari per Monistrol de Calders

Interessant itinerari pel patrimoni rural monistrolenc que passa pel nucli antic, l’om, el dolmen del Pla de Trullàs, el Mas de Casanova i el Codro Gros.

+ info

 

Camí paisatgístic Sant Fruitós – Sant Benet

Aquest camí de gran bellesa paisatgística és l’itinerari històric que, amb poc més de 3 quilòmetres, uneix el nucli de Sant Fruitós amb el Monestir de Sant Benet.

+ info