PREMIS VIU LA PEDRA SECA

Descarregueu-vos la documentació:

TRÍPTIC INFORMATIU I BASES

PREMIATS

Edició 2022 (convocatòria tancada)

 

Els premis Viu la Pedra Seca pretenen, d’una banda, fomentar la rehabilitació del patrimoni (barraques, tines, murs de pedra seca…) i de l’altra, posar en valor treballs de recerca, activitats educatives, itineraris i accions de promoció i difusió del patrimoni de la pedra seca.

 

Les construccions en pedra seca reflecteixen aspectes de la nostra història i de la nostra cultura vitivinícola i són part del nostre paisatge. Cal vetllar per la seva conservació i difusió ja que poden ser una eina important de desenvolupament econòmic pel territori.

Candidatures premiades 2022

 

1er premi en la categoria Pedra Seca:

Espai Pedra Seca a l’entorn del Castell de Rocafort Associació Rocafort, patrimoni i Documentació i Club Barracaire de Rocafort. S’ha valorat el conjunt format per les quatre barraques restaurades i tots els elements que ho acompanyen: els marges, bancs, parets i bassa. Premiat pel bon nivell tècnic en la col·locació i el treball de la pedra seca i la integració i unitat paisatgística del conjunt rehabilitat.

 

2n premi en la categoria Pedra Seca:

Recuperació del paisatge de pedra seca i conreu de la vinya Celler Heretat Oller del Mas. La proposta ha combinat la rehabilitació de marges i una barraca amb la recuperació de conreu de vinya. S’ha valorat la notable qualitat tècnica i la recuperació de paisatge agrari que és un valor de present i futur.

 

El jurat atorga una menció especial en la categoría Pedra Seca:

Rehabilitació de barraca de vinya a Can Vila, Artés Grup Roc & Roc. Una acurada tasca que ha consistit en rehabilitar una barraca singular que presentava un avançat estat de deteriorament i amenaçava l’esfondrament definitiu. També s’han tingut en compte la reconstrucció d’elements accessoris a la barraca també de pedra seca.

 

1er premi en la categoria Pedra Viva:

Projecte educatiu “camí ramader de Marina” Institut Escola Barnola d’Avinyó. Aquest ha incorporat iniciatives novadores com l’apadrinament d’una barraca de vinya per assegurar-ne la conservació. Ha estat un projecte transversal i participatiu que abasta diversos cicles educatius.