D.O. Pla de Bages | Pd’a – Solergibert
18958
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18958,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Category
Blancs
Tags
Celler Solergibert

PD’A

Pd’a, (Picapoll d’acàcia) neix d’una vinya centenària de la finca de malla, plantada amb la varietat autòctona picapoll, i que gràcies a més de 100 anys de mimar la vinya, aquesta continua donant-nos un fruit únic i excel·lent. Gentilment, aquest raïm ens proporciona unes petites quantitats de most que l’hem vinificat en bota de fusta d’acàcia, on ha compartit uns canvis singulars durant els 4 mesos que hi ha estat en contacte amb les seves mares, practicant-li “bastonejament” setmanal, i s’ha convertit en el primeri únic Pd’a del món.

De color groc suau amb tonalitats palla, presenta unes aromes típiques de la varietat picapoll, com la pera blanqueta, poma àcida, quelcom de cítrics ifruits secs. En la seva elaboració, s’hi han incorporat les aromes de la fusta d’acàcia, com la flor blanca i el fonoll i el treball de mares, ens dóna més greix, densitat i volum en boca.

Aconsellem servir-lo a temperatura no massa baixa (8ºC), ja que és on sortiran les millors aromes i seguir l’evolució en copa, ja que a mida que passen els minuts, es va obrint i mostrant el millor d’ell mateix.

Gaudiu-lo amb temps i plenitud, tal i com nosaltres hem cuidat la vinya i l’hem elaborat.