Gran part dels cellers de la DO Pla de Bages a la Barcelona Wine Week

  • Hi participaran 10 dels 17 cellers de la DO Pla de Bages.
  • La fira es durà a terme del 4 al 6 d’abril al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc.
  • Serà l’edició més gran de la fira fins a dia d’avui després de la seva escissió de la Fira Alimentària.

 

Manresa, divendres 18 de març.

Deu cellers de la DO Pla de Bages participaran a principis d’abril a l’edició més gran de la Barcelona Wine Week (BWW) amb l’objectiu de projectar el producte i la qualitat bagenca a nivell estatal i internacional. En un moment d’expansió pel territori de la DO, tres cellers més que la darrera edició del 2020, se sumen a la fira per tal de guanyar en visibilitat i obrir-se al món com a celler i com a territori vitivinícola excepcional i únic.

Al voltant de 60 Denominacions d’Origen i 650 cellers participen en aquesta segona edició enfocada a la sostenibilitat, el negoci internacional i la digitalització com a grans vies de futur.

Dins la fira es podran conèixer, degustar i explorar gran part de les propostes vinícoles de cada celler junt amb la seva oferta enoturística relacionada amb la Ruta del Vi DO Pla de Bages.

Els cellers participants son: Collbaix – Celler el Molí, Heretat Oller del Mas, Mond Obert, Abadal, Celler Cooperatiu d’Artés, Les Acàcies, Sanmartí, Exibis, Grau i Grau i Entrebosc. Podreu trobar-los al pavelló 8 estand 244.

Es portaran a terme diverses presentacions i tastos dirigits per grans personalitats de la nostra zona. En primer lloc, dimarts dia 5 a les 14:30h, la periodista i sommelier Sílvia Cullell, redactora de la partida de vins de la Bullipedia i membre del panell de tast de la DO i Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages, tindrà lloc una presentació-tast “La identitat del Bages a través de les seves varietats”. Presentació i tast de cinc vins. Un recorregut a través de diferents varietats per explicar la història i el patrimoni vitivinícola únic que és inspiració de present i futur d’un territori on el vi es cultura.

Per altra banda, el mateix dimarts a les 10h: “La Mandó, una varietat rellevant per encarar els reptes de futur?” amb la participació de Miquel Palau, enòleg d’Abadal.

La BWW inicialment s’havia de celebrar al mes de febrer i es va ajornar a causa de la pandèmia. Això ha fet que aquesta edició coincideixi amb la Fira Alimentària i el saló del turisme B-travel també a Barcelona. Aquesta coincidència fa esperar una molt bona afluència de públic professional en aquesta fira. Podeu trobar més informació a la web: barcelonawineweek.com