La 4a edició de la Fira ViBa tanca amb bons resultats a l’Anònima de Manresa

La Fira ViBa ha permès una nova retrobada per poder seguir compartint això que tant agrada: el vi, la cultura, la passió, l’amistat i l’art. La reubicació al pati de l’Anònima, que ha garantit un espai segur després d’un any de pausa per la pandèmia, ha estat tot un èxit tot i ser molt diferent als anys anteriors.

Unes 800 persones han passat durant el cap de setmana pel recinte, que ha estat el punt de trobada de la Fira del vi del Bages amb un wine bar amb vins de tots els elaboradors de la Denominació d’Origen Pla de Bages, música en directe i gastronomia de proximitat. Les sessions dels vespres han estat les més concorregudes, amb èxit total en una Nit de Picapolls molt diferent a l’habitual, que es feia al Parc de la Seu.

L’Anònima també ha acollit la presentació de Vi_suals dins la seva nau, un projecte en el que 13 artistes bagencs han dissenyat peces a partir d’un cèrcol de ferro proporcionat per cada un dels cellers, que posa en relació la cultura del vi amb l’art artístic contemporani.
A la plana de l’Om, tretze fotògrafs interpreten la idea del cercle a l’exposició de Foto Art Manresa dins el projecte Vi_suals, aquesta és visitable fins el 13 de juny.
El mateix dissabte es van presentar dos curts cinematogràfics a l’auditori de la Plana coordinats en aquest cas per Cineclub Manresa i també lligats amb un celler.

En aquesta edició, les botigues de vins han estat les protagonistes dels tastos de vins de la ViBa, una mesura que tenia per objectiu donar a conèixer el comerç de proximitat i dinamitzar les botigues i ambaixadors dels vins del territori.

La presència de la ViBa a tota la comarca ha posat en valor la gran història i patrimoni relacionat amb la vinya i el vi, al voltant de 500 persones han participat de les activitats ofertades per 14 punts d’interès arreu del territori i els mateixos cellers de la DO Pla de Bages. La visita al Celler Cooperatiu de Santpedor amb tast de vins o el trull medieval amb premsa de biga del Pla de Mallorca a Fals (Fonollosa) han estat algunes de les visites més exitoses. El proper cap de setmana encara es poden visitar alguns dels punts d’interès. Cal fer la reserva a la web firaviba.cat.

Les visites a diferents espais emblemàtics de Manresa i el Bages també han aplegat un centenar de persones.

Acaba una edició de la Fira ViBa en la que per part de l’organització es valora que s’han assolit completament els objectius de posicionar els vins de proximitat i el patrimoni d’una terra amb una llarga història lligada a la vinya i el vi.