Presentació passaport de proximitat

Es presenta el Passaport de Proximitat, una iniciativa conjunta del territori per dinamitzar la restauració i els vins del Bages. 

El Consell Regulador de la DO Pla de Bages, el Gremi d’Hostaleria i turisme del Bages i l’Associació Fogons Gastronòmics del Bages amb el suport del Consell Comarcal del Bages uneixen esforços per dinamitzar bars, restaurants i vins locals a través de la creació del Passaport de Proximitat. 

En moments difícils pel sector de l’hostaleria i de retruc, també del vi, és moment d’unir esforços per crear noves iniciatives amb l’objectiu de posar en valor els establiments del territori i els productes locals. Sinergies que pretenen motivar també el turisme (actualment comarcal), la cultura i el producte local. 

Com funciona el passaport de proximitat? 

Fins ara hi ha 28 establiments adherits i es preveu que se’n puguin afegir més durant la campanya. 

Els establiments segellaran el passaport per cada ampolla de vi DO Pla de Bages consumida a l’establiment. S’obsequiarà a totes aquelles persones que completin el passaport (5 establiments) amb una ampolla de vi o visita d’enoturisme que es podrà recollir a la seu de la DO Pla de Bages, al Gremi d’Hostaleria o al Consell Comarcal del Bages. 

Les unitats seran limitades a 150 unitats i amb data màxima el 6 de juny. Coincidint amb la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, que enguany tindrà lloc del 4 al 6 de juny. 

Els passaports estaran disponibles als bars i restaurants adherits a partir de la propera setmana. 

El Passaport de Proximitat compta amb una pàgina web (ja.cat/passaportdeproximitat) on es mostra un mapa i llista amb tots els establiments participants. Aquesta s’actualitzarà a mesura que s’hi vagin sumant bars i restaurants. Els establiments que vulguin formar part de la campanya es poden inscriure en qualsevol moment a la mateixa web. La informació més detallada sobre la recollida de l’obsequi entre altres qüestions també es troba en aquesta mateixa web.