La Festa de la Verema del Bages torna amb una programació plena d’activitats i novetats

  • La 29a Festa de la Verema del Bages arriba amb una programació ampliada que combina el millor del patrimoni vinícola, la gastronomia local i l’art, consolidant-se com una de les cites més esperades de la comarca.
  • Amb activitats com la Nocturna Vinum, tastos guiats, portes obertes als cellers i espectacles al carrer, la festa es proposa oferir una experiència completa al voltant del món del vi i la cultura del Bages.

La mostra de vins de la DO Pla de Bages, com a eix central, tindrà lloc el diumenge 6 d’octubre, acompanyada d’activitats que inclouen tastos, espectacles i la decoració dels carrers amb motius vinícoles, gràcies a la col·laboració de les Enramades de Sallent i la Unió de Botiguers i Comerciants d’Artés (UBA). Tal com destaca l’alcalde d’Artés, Enric Forcada, “la festa és un orgull per al poble i una oportunitat per donar a conèixer l’excel·lència del nostre vi i cultura”.

 

PROGRAMA

 

ACTIVITATS PREVIES – Els actes començaran el dijous 3 d’octubre amb la Nocturna Vinum, una ruta gastronòmica per diversos establiments de la comarca on es podran degustar vins i tapes maridats amb activitats en directe. El divendres 4 d’octubre, es donarà el tret de sortida oficial amb l’acte inaugural de la Festa de la Verema del Bages. Amb un sopar a peu dret de productes locals del Parc Rural de Montserrat i la Denominació d’Origen Pla de Bages: carn ecològica de Can Vilumara, formatges Pujolet, Mongeta de Castellfollit del Boix cuinada pel restaurant Ca l’Andorrà, embotits de proximitat i vins dels cellers Grau i Grau i Entrebosc.

PROGRAMACIÓ GASTRONÒMICA I ARTÍSTICA – El dissabte a la nit, els Mossecs de Verema oferiran una experiència gastronòmica a peu dret a la Plaça Vella, amb plats i postres elaborats per establiments locals com Al Punt, La Punta, La Xicra i Ca la Mercè. Tot plegat estarà acompanyat per l’actuació musical del grup Boys Damm.

Diumenge, el centre d’Artés serà un bullici d’activitat amb la fira d’artesania, exposicions, i el Microteatre de Carrer, amb actuacions en diversos espais. Al llarg del matí, també es faran demostracions d’oficis antics i una aixafada popular de raïm, una de les activitats més esperades de la jornada.

NOVETATS I VISITES GUIADES – Una de les novetats d’aquest any serà l’oferta ampliada de visites guiades a diversos cellers de la DO Pla de Bages, que oferiran portes obertes i tastos gratuïts. Entre els cellers participants hi haurà Solergibert i Artium, dos referents de la comarca, que obriran les seves portes al públic durant tot el cap de setmana.

TASTOS DIRIGITS – A més dels tastos habituals, enguany la plaça del Padró acollirà un total de quatre tastos guiats per sommeliers locals. Entre ells, destacarà un tast de varietats locals dirigit per Dunia Vargas i un maridatge de vins i formatges a càrrec de la sommelier Anna Castillo.

LA FIRA PROMOU LA CULTURA DE VI AMB UN SORTEIG – Per cada ampolla de vi adquirida durant la mostra de vins del diumenge, els visitants entraran en un sorteig de lots de productes locals, com vins de cada celler participant, i vals de compra en establiments locals.

La comissió organitzadora, formada per l’Ajuntament d’Artés, la DO Pla de Bages i altres entitats com la Confraria de Vins del Bages i la Ruta del Vi, convida a tothom a participar i descobrir la riquesa vitivinícola de la comarca.

Consulta tota la programació completa i fes la teva reserva a Festa de la Verema del Bages

 

PROGRAMA