Sis vins de la DO Pla de Bages premiats als Premis Vinari 2024

  • Els Premis Vinari són, any rere any, un homenatge col·lectiu als vins catalans

La gala dels Premis Vinari s’ha consolidat com el millor vehicle de comunicació dels vins catalans, amb un interès creixent al llarg dels anys i una influència determinant en les preferències dels consumidors en l’àmbit del mercat català. La nit dels Premis Vinari se celebra a Vilafranca del Penedès des de la primera edició, l’any 2013, primer a l’Auditori de Vilafranca i, des de fa tres edicions, al Teatre Casal, un equipament centenari que afegeix caràcter a l’epicentre de la comarca del Penedès.

Aquest passat divendres 4 d’octubre de 2024, sis vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages van ser premiats als Premis Vinari 2024, el certamen dels millors vins de Catalunya. Aquest guardó posa en valor la feina i les persones que hi ha darrere de cada ampolla, des de la vinya fins al vi.

Medalles de plata

En la categoria de vins blancs amb criança, 1018 Picapoll-Macabeu 2022 del Celler Sanmartí i Picapoll 2022 del Celler Abadal, es van endur les Medalles de Plata. Altres medalles de plata de vins del territori van ser pel Sagal Rosat 2023, del Celler Collbaix el Molí en la categoria de vins rosats joves, i pel Pepet i Tonet 2022, també del Celler Collbaix el Molí, en la categoria d’escumosos blancs joves.

Medalles d’or

En la categoria de vins negres joves, Jaia Negre 2023, de Jaia Viticultors, va rebre una Medalla d’Or, el mateix reconeixement que va merèixer, en la de vins negres amb criança, Abadal Matís 2021, d’Abadal.