Presentem el concurs fotogràfic de Biblioteques amb DO #vinstagrampladebages2024

Aquest 2024 té lloc la dotzena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l’edició del 2024 posarà l’accent en el món del vi i el medi ambient.

Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d’altres i sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d’itinerari de gener a novembre, de manera que cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.

Traslladem la cultura del vi a les biblioteques bagenques amb activitats, tastos, exposicions i molt més que s’anunciaran properament.

Des de l’1 de desembre fins el 31 de gener, hi haurà vigent el concurs Vinstagram Pla de Bages 2024. Aquest consisteix en que tots aquells usuaris que vulguin participar, publiquin fins a 3 fotografies a Instagram amb l’etiqueta #vinstagrampladebages2024 i etiquetin a @dopladebages. S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli: vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes… posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Els comptes participants han de tenir un perfil públic per tal que puguem veure les fotografies participants i la persona guanyadora s’emportarà lot cultural de llibres, vins DO Pla de Bages i una entrada per a dues persones per un espectacle al teatre Kursaal de Manresa.

A continuació deixem les bases i detalls del concurs.