Les biblioteques del Bages omplen el mes de gener amb activitats culturals relacionades amb el vi

  • 9 biblioteques del Bages proposen activitats relacionades amb el vi i la cultura durant el mes de gener de 2023.
  • El concurs fotogràfic “Vinstagram Pla de Bages” torna amb la seva 7a edició.
  • El cicle de “Biblioteques amb DO”, que se celebra a tot Catalunya durant l’any, compta amb més de 70 biblioteques.

Les biblioteques d’Artés, Avinyó, Manresa – Ateneu les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Súria et conviden al projecte Biblioteques amb DO promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat on es fa un maridatge entre el vi i la literatura, la música, l’art i la gastronomia entre d’altres elements culturals. Tot maridat amb la divulgació i el coneixement del territori i de la història vitivinícola de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Fins el 31 de gener, es podrà participar a la 7a edició del concurs fotogràfic del món del vi a Instagram, “Vinstagram Pla de Bages”.

Publica una fotografia sobre el món del vi en sentit ampli, posa-hi un títol i etiquetar-la amb el hashtag #vinstagrampladebages2023. 

El premi és un fantàstic lot cultural de llibres, vins de la DO Pla de Bages i una entrada doble per a un espectacle del teatre Kursaal de Manresa.

Consulta les bases del concurs a cada biblioteca o fes clic a aquest enllaç.

Es podrà gaudir d’altres propostes maridades amb el vi i la vinya: des d’exposicions artístiques, tallers per a adults, clubs de lectura i escriptura, etc. 

“Biblioteques amb DO” compta amb més de 70 biblioteques. Es va iniciar el 2013 amb 25 biblioteques i una extensa xarxa de col·laboradors tant del sector públic com del privat, a nivell local i nacional.

Un projecte impulsat per la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques amb la col·laboració de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. La consolidació i èxit d’aquesta iniciativa rau en la col·laboració a nivell local entre les biblioteques públiques, els cellers, les cooperatives, els consells reguladors de cadascuna de les denominacions d’origen i, a nivell nacional, en la implicació de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi).