Es presenta Camins de vi de la Ruta del vi DO Pla de Bages

  • Itineraris circulars al voltant dels cellers per fer corrent i posar en valor el patrimoni vitivinícola.
  • La iniciativa pretén promoure l’activitat esportiva vinculada a l’entorn natural, el patrimoni rural i el producte local.
  • Es compta amb la col·laboració dels equips i entitats esportives del territori.

Aquest dissabte al matí s’ha presentat al celler el Molí – Collbaix la iniciativa Camins de Vi de la Ruta del Vi DO Pla de Bages, una iniciativa que uneix esport i territori. Una manera saludable d’apropar el patrimoni vitivinícola als apassionats de l’esport i el running i acabar compartint una copa de vi al celler.

Camins de vi és una proposta d’itineraris circulars per gaudir la natura i el paisatge de la vinya i la pedra seca. Es tracta de 5 itineraris amb punt d’inici i final a cellers on es pot degustar el vi a copes. Tots els itineraris passen per camins i corriols entre paisatges de vinya i elements singulars de pedra seca. Aquests es poden fer per lliure i seguir des de Wikiloc, googlemaps i també guardant la marca personal a Strava.

Els recorreguts surten des de 5 cellers (Collbaix, Fargas-Fargas, Oller del Mas, Mond Obert i Celler Cooperatiu d’Artés) i van des dels 6 als 13 quilometres amb diferents nivells de dificultat i desnivell.

Camins de vi compta amb la col·laboració de diferents equips que fan trail running a la comarca. A través d’ells es donaràn a conèixer les rutes i oferiran l’activitat oberta a tothom qui vulgui fer-la en dates que van des d’ara fins al juny del 2023. Els equips que hi participen són: Consell Esportiu del Bages, Coach Bravo Running, Equip Collbaix Celler el Molí, Cube, Club Innat Oller del Mas, Escola de Trail Laia Diez, Som Terra Som Salut, Esports Sagi, Utopeak i Terra i vi.

Dates de les activitats proposades de Camins de vi. Cal la inscripció a través de rutadelvidobages.cat/camins-de-vi

 

Per tal d’incentivar les rutes, qui faci tots els itineraris de Camins de vi i ho acrediti amb la targeta segellada que trobaran a tots els 5 cellers, serà obsequiat amb una copa de vi al darrer wine bar.

Per tal de donar a conèixer i senyalitzar la ruta s’ha treballat amb agents locals de la comarca, així doncs, s’han fet uns senyals amb la tipografia de Art Rural Locigronet, disseny de Porta Disseny, plantilla de Creatius i confecció dels senyals en fusta reciclada per part del servei prelaboral d’AMPANS.