La DO Pla de Bages, protagonista de la quinzena al VINSEUM

  • Hi haurà disponible el marxandatge de “cultura de vi” i vins del Bages a copes.
  • El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya dóna visibilitat a la DO Pla de Bages, durant dues setmanes als seus visitants.

Des d’aquest passat dimarts dia 15 i fins el 28 de novembre, la Denominació d’Origen Pla de Bages serà la DO de la quinzena al VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Durant aquestes dues setmanes, la Denominació d’Origen Pla de Bages, oferirà el seu producte en la degustació final de la visita a VINSEUM. A més, durant tot l’any es poden trobar també vins DO Pla de Bages a la botiga del museu.

S’hi podran trobar també les samarretes i dessuadores de “cultura de vi”, que reivindiquen el passat històric d’una terra que a través de la vinya i el vi ha escrit la seva història i ha configurat el paisatge.

Se’n podran trobar de diferents talles, a més de poder-les encarregar per ser entregades al final de la quinzena a un preu promocional.

Un cop acabada la participació amb Vinseum, encara es podran trobar a través del web dopladebages.com

Aquesta és una acció de promoció que té com a objectiu donar visibilitat a la DO Pla de Bages, vinculant l’experiència dels visitants amb un territori vitivinícola singular i desconegut per a molts públics. Un projecte en el qual participen de forma exclusiva cellers i denominacions d’origen que són Amics d’Honor de Vinseum.

 

La DO Pla de Bages

A només 40 minuts de Vilafranca del Penedès, el Bages és una zona propera on gaudir de turisme sostenible amb un gran protagonisme no només dels vins, sinó també del paisatge.

Formacions muntanyoses com Montserrat, la serra de Castelltallat o el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac fan que es pugui parlar de vins de muntanya, independentment de la zona planera de l’interior creada per la confluència entre el riu Cardener i el Llobregat.

S’hi poden trobar 17 cellers i 4 elaboradors, tots ells de tradició familiar i amb un paisatge únic de petites parcel·les de vinya envoltades de bosc.

Els seus vins amaguen un passat vitivinícola esplendorós d’un territori que havia arribat a les 27.700 hectàrees de vinya abans de l’arribada de la fil·loxera. Un passat que deixa com a testimoni més de 6.500 barraques, tines a peu de vinya i murs de pedra seca.

L’enoturisme brinda la possibilitat de gaudir dels vins i del territori a través de la Ruta del Vi DO Pla de Bages amb una oferta de qualitat i singular.