La Nocturna Vinum obre dijous els actes de la 27a Festa de la Verema del Bages

  • Diversos establiments de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés maridaran tapes amb vins de la DO Pla de Bages.
  • Els establiments participants aposten per la cultura en les seves activitats.

Aquest proper dijous dia 29 de setembre s’estrenaran els actes de la 27a Festa de la Verema del Bages amb la celebració de la Nocturna Vinum. Diversos equipaments de restauració de la ciutat de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés oferiran vins a copes de la DO Pla de Bages amb tapes gastronòmiques i activitats especials durant el vespre.

Aquest és un acte ja consolidat a la capital del Bages i que poc a poc va obrint-se pas a diferents poblacions de la comarca. Doncs aquesta ha estat fins ara una bona oportunitat per donar a conèixer la bona gastronomia dels diferents establiments maridada amb vins a copes de la DO. Hi haurà dos tipus de consumició: tapa més copa de vi per 4 euros i tapa més copa de vi d’alta gamma per 6 euros.

Les activitats proposades són variades i gran part compten amb la complicitat de músics, artistes i artesans de proximitat. Un exemple és el cas de Vinalium, que serà punt de demostració de com es fan les cistelles i productes artesanals amb vímet.

L’aposta per la recuperació i símbols històrics de la ciutat les podrem trobar al Rooftop Hotelet Casa Padró amb una exposició de fotos i objectes antics i a Vins Alsina amb l’exposició de motos clàssiques de Moto Club Manresa. Com anys anteriors, la música continuarà essent la protagonista per completar el vespre de verema a establiments com Cal Bisbe, Canonge, Espai Artium, Nou Celler, Kursaal Espai Gastronòmic, La Pineda i Seven Restaurant.

Els establiments participants i les activitats destacades són:

A Manresa: 

Cal Bisbe – Actuació musical de Jose Desviao a les 20:30h.
Canonge – DJ amb remembers dels ‘80 ‘90 a partir de les 20:30h.
Kursaal Espai Gastronòmic – DJ Markobel.
La Pineda – Actuació musical de Los Bingueros.
Rooftop Hotelet Casa Padró –  Petita exposició de fotos antigues de l’edifici, objectes antics i explicació de la història de la Casa Padró com a símbol del modernisme manresà.
Seven Restaurant – Show de batucada i sessió DJ dels ’80 ’90.
Vinalium Manresa – Demostració del treball artesanal del vímet per Va de Vímet a les 18h i concert de gralla amb música popular per Gralleres & Co a les 20:15h.
Vins Alsina – Exposició de motos clàssiques del “Moto Club Manresa”.

A Artés:

Espai Artium – Actuació musical amb “Mel i Caiena”, duet de versions, a les 20:30h.

A Sant Fruitós de Bages:

Nou Celler – Actuació musical de El Fugitiu acústic a les 20:00h.

Es posa en marxa la 27a Festa de la Verema

Amb aquesta activitat es posa en marxa la Festa de la Verema del Bages que enguany arriba a la seva 27a edició.

La inauguració oficial es farà el divendres 30 de setembre al Museu Municipal Memòria de la vinya i el vi de Sant Fruitós de Bages on es durà a terme un tast de vins i gastronomia local amb actuació musical.

Durant l’1 i el 2 de setembre les activitats es desenvoluparan a Artés: la Plaça Vella, el Carrer Rocafort i el Barquera, entre d’altres. Tasts de vins, actuacions, degustacions, fires i molt més.