La Ruta del vi de la DO Pla de Bages estrena el “Quizz dels winebars”

  • A partir d’aquest cap de setmana el joc digital interactiu estarà disponible a través d’un enllaç QR a un total de sis establiments de la comarca
  • La ruta del vi vol ajudar a consolidar els wine bars dels cellers a través d’aquesta iniciativa a través de la qual es plantejaran preguntes breus per divulgar les curiositats i la història de cada celler

Aquest primer cap de setmana d’agost la ruta del Vi de la DO Pla de Bages estrena un nou joc per donar a conèixer els wine bars i la cultura del vi al territori. El joc digital interactiu estarà disponible a través d’un enllaç QR a un total de sis establiments de la comarca (Abadal, Collbaix, Espai Artium, Fargas-Fargas, Oller del Mas i Mas de Sant Iscle) en què a través d’un qüestionari amb preguntes i respostes breus es divulgaran els wine bars i els seus cellers amb les curiositats i la història de cada espai. Les persones que entrin als wine bars es trobaran amb un codi QR que, un cop escanejat amb el telèfon mòbil, els permetrà participar d’un joc digital en format de quizz. Es tracta d’una nova iniciativa que introdueix la digitalització i la gamificació en l’experiència enoturística.

El conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas, apunta que “dinamitzar l’oferta dels wine bars és una de les accions estratègiques de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages ja que ajuda a diversificar les línies de negoci i l’oferta turística dels cellers i, a la vegada, permet fer difusió dels vins de la DO als clients de manera directa”. El president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, valora que “el fet de poder tastar el producte al mateix lloc on s’elabora permet apropar el client a la vinya on neix el vi. D’aquesta manera, es tanca el cercle que uneix el sector agrícola, l’elaboració i el consum donant valor afegit al paisatge i al producte local”.

Sorteig per a tots els participants

Totes les persones que completin el joc interactiu podran entrar al sorteig de sis experiències enoturístiques de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages. Podran participar fins a sis vegades, una per a cada wine bar visitat, atès que les preguntes varien de celler en celler. El sorteig serà l’1 de desembre, fet que facilita la visita als cellers aquest estiu, coincidint amb l’inici de la verema, o bé a la tardor.

La ruta, projecte compartit

La Ruta del Vi de la DO Pla de Bages és un projecte compartit i finançat per Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea. Actualment, ja hi ha una quarantena d’establiments adherits entre cellers, restaurants, allotjaments, guies i formadors, agències de viatges i equipaments del territori. A través de la pàgina www.rutadelvidobages.cat es poden consultar tots els agents participants i les activitats programades.

Wine Bar Celler Fargas-Fargas