S’amplia el termini del premi “Viu la Pedra Seca”

  • S’amplia el termini de presentació de projectes fins el 31 de juliol.

 

El dimarts dia 21 de juny acabava el termini de la convocatòria 2022 del Premi Viu la Pedra Seca.

S’ha decidit ampliar el termini de presentació de projectes fins el 31 de juliol per tal de que tots els interessats puguin fer la seva sol·licitud.

 

El territori de la Denominació d’Origen Pla de Bages compta amb una rellevant història i patrimoni vitivinícola. Els municipis que configuren la DO Pla de Bages (Bages i part del Moianès) son els que tenen més barraques de vinya i construccions de pedra seca de Catalunya, tenint-ne més de 6.500 inventariades. Per aquest motiu, des dels seus inicis, el Consell Regulador ha vetllat per la rehabilitació i posada en valor d’aquest patrimoni cultural vinculat a la vinya i el vi.

 

El Premi Viu la Pedra Seca, té com a objectiu la rehabilitació i conservació de les construccions de pedra seca així com la posada en valor a partir de la promoció, l’estudi, la investigació, la recerca i l’educació vinculada al patrimoni vitícola de la pedra seca, principalment en l’àmbit de la DO Pla de Bages.

 

S’estableixen dues categories de premis:

Pedra Seca, basat en la rehabilitació de barraques de vinya, tines, marges, basses d’aigua tancades, etc., construïdes totalment amb la tècnica de “pedra seca”, és a dir, la col·locació de pedres sense cap material d’unió o amb el material que en aquell temps s’emprava. Per presentar-s’hi cal afegir a la inscripció fotografies d’abans de la restauració. Els participants podran participar amb més d’una construcció.

 

Pedra Viva, orientat a la recerca, projecció i posada en valor del mateix patrimoni. Es volen abarcar els treballs referents a la investigació, treballs de recerca, projectes de final de carrera, educatius, iniciatives, obres i accions de promoció i difusió, relacionats amb el patrimoni vitivinícola de la pedra seca. Les valoracions del jurat es faran segons la rellevància de la investigació, estudi o projecte, l’esforç per a la seva consecució, l’efecte en la difusió en el territori i la seva projecció de futur.

 

Podeu trobar més informació i la inscripció dels Premis Viu la Pedra Seca a la web dopladebages.com