La Ruta del vi de la DO Pla de Bages es presenta als agents turístics de Barcelona

  • L’acte ha tingut lloc a l’espai Amatller, un edifici modernista de Puig i Cadafalch situat al cor del Passeig de Gràcia
  • S’ha fet en diferents passis i hi han assistit més d’un centenar de persones entre guies turístics, professionals del sector d’esdeveniments i periodistes i prescriptors

La Ruta del vi de la DO Pla de Bages s’ha presentat avui a Barcelona davant de més d’un centenar de professionals del sector turístic, periodistes i prescriptors. L’acte ha tingut lloc a l’espai Amatller, un edifici modernista dissenyat per Puig i Cadafalch que es troba al cor del Passeig de Gràcia i que actualment s’utilitza per a esdeveniments i presentacions. En total, s’han fet 4 presentacions diferents a grups reduïts d’assistents, que han pogut conèixer tot el que ofereix la Ruta del vi i parlar personalment amb els cellers, restaurants i els altres agents que formen part de la ruta.

La jornada ha servit per donar a conèixer la Ruta del vi de la DO Pla de Bages com a producte enoturístic de territori, tant a guies turístics com a empreses i professionals que es dediquen a la gestió i organització  d’esdeveniments corporatius. L’acte ha tingut un espai dedicat al networking que ha permès l’intercanvi de contactes entre els membres de la ruta i els professionals assistents, amb l’objectiu de generar futures oportunitats de negoci per als membres en el marc de la Ruta. La previsió és que de cara al mes de març s’ofereixin dos viatges de familiarització per a professionals (fam trips) per tal que aquests puguin venir a conèixer el territori, les enoexperiències que ofereix i els establiments que formen part de la Ruta.

Una ruta amb 32 membres adherits

La Ruta del vi de la DO Pla de Bages compta amb 32 membres adherits, entre els quals hi ha 15 cellers i altres agents com restaurants, allotaments, guies turístics, etc. És un projecte compartit i coliderat per Bages Turisme i de la DO Pla de Bages, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. La Ruta té per objectiu posicionar el Bages com un destí enoturístic cultural, posar en valor la qualitat dels seus vins de denominació d’origen i el patrimoni agrícola únic,  amb les tines a peu de vinya i les barraques de pedra seca com a construccions que marquen la història vitivinícola de la comarca i crear i estructurar una oferta turística experiencial atractiva, competitiva i sostenible amb productes temàtics per a diferents segments de públic que generi un impacte socioeconòmic positiu i transversal a la comarca del Bages.

La Ruta del vi de la DO Pla de Bages ofereix una interessant oferta enoturístca combinada amb paisatge, cultura i gastronomia a només 50 minuts de Barcelona, amb elements turístics tan destacats com el patrimoni de pedra seca o els paisatges del Geoparc Unesco de la Catalunya Central. Es tracta, doncs, d’una proposta molt atractiva per al sector d’esdeveniments, reunions i incentius corporatius, així com per al visitant de proximitat i els turistes internacionals que visiten Barcelona. Tota la informació sobre la Ruta del vi de la DO Pla de Bages pot trobar-se al web www.rutadelvidobages.cat