La Nocturna Vinum obre dijous els actes de la 26a Festa de la Verema del Bages

 • Diversos establiments de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés maridaran tapes amb vins de la DO Pla de Bages
 • Els establiments participants aposten per la cultura en les seves activitats

 

Aquest proper dijous dia 30 s’estrenaran els actes de la 26a Festa de la Verema del Bages amb la celebració de la Nocturna Vinum on diversos equipaments de restauració de la ciutat de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés oferiran vins a copes de la DO Pla de Bages amb tapes gastronòmiques i activitats especials durant el vespre.

Aquest és un acte ja consolidat a la capital del Bages i que poc a poc va obrint-se pas a diferents poblacions de la comarca. Doncs aquesta ha estat fins ara bona oportunitat per donar a conèixer la bona gastronomia dels diferents establiments maridada amb vins a copes de la DO. Cada consumició de tapa més copa de vi tindrà un cost de 3’5 euros copa i tapa euros i també s’oferirà la consumició premium per un cost de 5 euros que inclourà un vi de gamma alta.

Les activitats proposades són variades i gran part compten amb la complicitat de músics, artistes i artesans de proximitat. Un exemple és el cas de Vinaulium, que serà punt de demostració de com es fan les espardenyes dels seus veïns emprenedors dSpart de Manresa.
L’aposta per les arts gràfiques portarà a veure a l’Espai Artium d’Artés la presentació del nou llibret de la col·lecció “Pep Porró” a càrrec de Galderic Sala i Dani Casas i la exposició fotogràfica Mirades de vinya”, les il·lustracions de la Marta Castro a Vins Alsina i l’exposició Paisatges del Bages de Joan Carrió al Celler del Bages.
La Nocturna Vinum també ofereix l’obertura i visita a nous espais, com en el cas de la Taverna 1918 que inaugurarà el nou espai de la botiga 1913 o l’Hotelet Casa Padró que farà visites guiades a l’hotelet per als mes curiosos. A la Torre Lluvià també es podrà visitar la torre modernista mentre es gaudeix de les copes i tapes a càrrec del Voilà.

I la musica continuarà essent la protagonista per completar el vespre de verema a l’Espai Gastronòmic del Kursaal i el Canonge a Manresa i el Nou Celler a Sant Fruitós amb diferents propostes musicals en directe així com musica a càrrec de DJs a Cal Bisbe i l’Araunvi.

Els establiments participants són:

Manresa:

 • Voilà a la Lluvià – visites a la Torre Lluvià
 • Vins Alsina – exposició d’il·lustracions de Marta Castro Serra
 • Vinalium Manresa – coneix dSpart espardenyes en directe
 • Taverna 1913 – Inauguració del nou espai de la botiga del 1913
 • L’Hotelet – visites express a l’Hotelet Casa Padró
 • Kursaal Espai Gastronòmic – Cecili Rueda Acoustic guitar
 • El celler del Bages – Exposició “Paisatges del Bages” de Joan Carrión
 • Canonge – Musica en directe amb Bluebell duet
 • Cal Bisbe – DJ. Sonia Ros
 • Araunvi Manresa – DJ music session

 

St. Fruitós de Bages:

 • Nou Celler – Actuació musical Kevin Deké? (Rumba)

 

Artés:

 • Espai Artium – presentació nou llibret del Pep Porró amb Galderic Sala i Dani Casas
  Inauguració exposició fotogràfica “Mirades de Vinya” acompanyat amb el saxo del Pau Jorba

 

Es posa en marxa la 26a Festa de la Verema

Amb aquesta activitat es posa en marxa la Festa de la Verema del Bages que enguany arriba a la seva 26a edició.

La inauguració oficial es farà el divendres 1 d’octubre a la Torre Lluvià de Manresa on a més de la visita a la vinya experimental de la Torre Lluvià es farà un maridatge amb vins dels cellers manresans Oller del Mas, Collbaix- el Molí i Fargas-Fargas.

El dissabte 2 al matí tindrà lloc una Matinal de recuperació de pedra seca a diferents punts del territori i dissabte a la tarda i tot el diumenge l’escenari principal de la festa serà la localitat d’Artés.
Degut als condicionants d’aforament limitat es recomana reservar prèviament algunes de les activitats. Podeu consultar el programa i fer reserves a festaveremabages.cat