Visites d’intercanvi entre la DO Pla de Bages i la DO Empordà

El passat mes de febrer, com ja és habitual als inicis de cada any, els cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages es van desplaçar pel territori català per veure de prop la feina d’una altra DO i així poder conèixer altres maneres de treballar la vinya, elaborar els vins i de promocionar l’enoturisme.

Aquest any 2020, l’intercanvi va ser amb la DO Empordà on van poder visitar el celler Vinyes d’Olivardots, un projecte familiar que ha obtingut varis reconeixements com ara: Rosa d’àmfora 2018 pel millor vi rosat i la millor varietat recuperada de la guia de vins de Catalunya 2020 i el premi al millor celler de Catalunya 2019 per l’Associació Catalana de Sommeliers. També van anar al celler Terra Remota, nascut amb una marcada sensibilitat cap al territori i molt ben integrat amb el paisatge natural que l’envolta. I per últim, van poder conèixer el viticultor David Pujol Cargol que els va explicar algunes varietats tradicionals de l’Empordà i els va deixar degustar alguns dels seus vins que elabora al seu propi celler de Masarac.

Al cap d’uns quants dies, van ser els cellers de la DO Empordà els que van visitar el Bages, i van poder conèixer la història centenària del Celler Cooperatiu d’Artés i la manera com ha sabut renovar-se i oferir una proposta atractiva i actual sense perdre la seva identitat a través de l’Espai Artium. El celler Abadal, també va obrir les seves portes i va mostrar el seu gran patrimoni històric, envoltat de boscos, vinyes i barraques de pedra seca. Amb les magnífiques vistes de la muntanya de Montserrat, de fons, van poder visitar el Celler El Molí de Collbaix, una referència per la seva producció ecològica i biodinàmica. I per últim, van poder visitar l’Heretat d’Oller del Mas, que compta amb un potent projecte enoturístic i que els va oferir el dinar al restaurant Bages 964, acabat d’inaugurar.

Aquests espais d’intercanvi són molt enriquidors i permeten obrir-se i aprendre d’altres iniciatives i altres zones vitivinícoles diferents a la propia.