Fargas-Fargas Premis Vinari

Premis Vinari dels Vins Catalans 2019

El passat divendres dia 11 d’octubre l’Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir l’acte de lliurament de la 7a edició dels premis Vinari, que reconeixen els millors vins de l’any a Catalunya. Un any més la DO Pla de Bages hi va ser present i els cellers van obtenir alguns dels guardons durant la gala que va ser retransmesa en directe pel canal 33.

El Premi Vinari d’Or Vinari Varias Impressors a la Millor Etiqueta 2019 és per a 3/4 de quinze del Celler Fargas-Fargas. Així ho ha decidit el jurat que ha escollit aquesta etiqueta per la seva “senzillesa, elegància i personalitat” i considera que “té un nom fàcil de recordar i es presenta amb un disseny sobri molt ben executat”.

 

El celler Abadal va guanyar el Vinari de Plata al millor vi blanc jove amb el vi Abadal Blanc 2018. A més a més, aquest mateix vi obté el Vinari d’Or al millor vi amb DO Pla de Bages.

El vinari de Bronze per a vins negres de guarda és per al vi U d’Urpina 2016, que alhora reb el reconeixement del Vinari de Plata al millor vi amb DO Pla de Bages.

El Celler Cooperatiu d’Artés va ser guardonat amb el Vinari de Bronze al millor vi amb DO Pla de Bages pel vi Artium Caprici 2018.

En aquesta edició dels Premis Vinari, hi han participat 946 vins de 260 cellers, emparats per les 11 denominacions d’origen de Catalunya i la DO Cava. El jurat l’han format uns 85 experts: sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i distribuïdors. Tots han avaluat els vins en tastos a cegues a partir de criteris visuals, olfactius, gustatius i de qualitat.