Notícia Verema 2019

La Festa de la Verema del Bages és un homenatge al vi i a la vinya del Bages. Des de ja fa 24 anys, el nucli antic d’Artés esdevé un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement a la dilatada cultura vitivinícola bagenca. La Denominació d’Origen (DO) Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis. 15 cellers elaboren vi de qualitat i dos produeixen cava sota l’empara de la DO Cava.

Per celebrar-ho s’organitzen tota una sèrie d’actes a l’entorn del vi que tenen com a principal centre neuràlgic la localitat d’Artés, tot i que, seguint la iniciativa de l’any passat, Sallent, serà la localitat que acollirà la inauguració oficial de la Festa de la Verema, mentre que Manresa, seguirà acollint el primer acte de la festa, la Nocturna Vinum.

I és que allò que començà com una senzilla forma de promoció dels cellers i dels seus productes ha acabat convertint-se en una gran festa al voltant de la vinya i el vi del Bages.

S’apropa els infants a la cultura de la vinya, portant-los en tractor i veremant. La història del vi és motiu d’espectacles al carrer. Es poden tastar vins de qualitat. Es fan degustacions de productes de la terra. Hi ha artesans que dónen a conèixer les seves habilitats.

L’ajuntament d’Artés, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, la Confraria dels Vins del Bages, els grups de teatre, de música, esbarts, castellers i grallers de la comarca que organitzen i participen en aquesta festa un conviden a conèixer-la. Del 3 al 6 d’octubre.

El 4 d’octubre a partir de les 19:00h tindrà lloc la inauguració.

L’acte inaugural comptarà amb el taller de varietats autòctones i notes balsàmiques a càrrec del sommelier Josep Pelegrín i de l’expert en plantes Esteve Padullés. Atès que l’aforament al tast és limitat, cal fer reserva prèvia en aquest formulari: Inscripció inauguració .
Per acabar es portarà a terme un tast de vins de la DO Pla de Bages acompanyat de gastronomia de Sallent i actuacions musicals. Podeu comprar els tiquets aquí .
Veniu a gaudir la Festa de la Verema amb nosaltres!