Els cellers de la DO Pla de Bages visiten el Pallars

  • Durant la jornada han visitat els cellers Castell d’Encús i Terrer del Pallars
  • Els dos territoris tenen el reconeixement de la UNESCO com a Geoparcs Mundials

Com cada any, durant el mes de gener, els cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages dediquen una jornada a visitar altres territoris vitivinícoles propers per conèixer de primera mà les experiències d’altres cellers en relació a la vinya, l’elaboració de vins i enoturisme. Aquesta jornada serveix també per enfortir les relacions entre els mateixos cellers del Bages.

Aquest any s’ha visitat la DO Costers del Segre i concretament la subzona del Pallars. S’ha escollit aquesta zona pels trets en comú que poden tenir amb el Bages, essent comarca d’interior, amb un orígen geològic destacat que n’ha fet tenir el reconeixement de la UNESCO. El Geoparc de la Catalunya Central i El Geoparc de la Conca de Tremp actualment són els únics Geoparcs mundials de Catalunya.

Durant la visita al Celler d’Encús de Talarn, Raül Bobet va donar a conèixer el treball de recerca que es fa al celler en quant a varietats i vinificacions. Un dels trets distintius del celler és la vinificació en cups de pedra del s. XII que es troben als mateixos terrenys del celler. En aquest aspecte el nord de la comarca del Bages també compta amb un gran nombre de cups excavats a la pedra similars. Durant la visita la neu va tenir acte de presència i es van poder poder veure la vinya enblanquinada.

Al migdia es va visitar Terrer del Pallars, el celler que l’enòloga Núria Bigorra i el restaurador Manresà Jordi Ruiz tenen a Figuerola d’Orcau. Durant el dinar a base de productes locals del Pallars es va conèixer de primera mà els projectes de futur del celler així com les estratègies de promoció a nivell de territori dels productes del Pallars.