D.O. Pla de Bages | Pel teu compte
17178
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17178,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

La ruta de les tines

Quan fa 150 anys la comarca del Bages estava pràcticament entapissada de vinyes, la llunyania, les dificultats, els riscos i el cost addicional de transportar la verema fins als masos van provocar que es construïssin les tines a les pròpies vinyes. És el cas de la vall del Flequer, on un senzill recorregut circular i amb escassos desnivells permet descobrir unes construccions espectaculars.

Les Casas de Matamargó

Les Casas de Matamargó és una casa-museu, un espai d’interès cultural que pretén mostrar al públic les vivències d’una casa pairal existent des del 1280, a partir de diferents sales d’exposició.

La casa de la Culla

Les primeres dades del mas de La Culla daten del 1009. Com la majoria de masos medievals es dedicà a l’elaboració del vi fins al segle XIX. L’Ajuntament de Manresa comprà la casa i al 1984 comença a funcionar com a Casa de la Natura, dedicada a l’educació ambiental per a escolars i, des de 1993 és el Camp d’Aprenentatge dedicat a la natura i al món agrari. L’any 2001 s’hi incorpora la seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Tines de Navàs, Gaià i Cardona

Lorem ipsum