D.O. Pla de Bages | PODA DE VINYA: DES DE LA TRADICIÓ AMB RESPECTE PER AL CEP
19277
post-template-default,single,single-post,postid-19277,single-format-standard,cookies-not-set,ecwd-theme-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

PODA DE VINYA: DES DE LA TRADICIÓ AMB RESPECTE PER AL CEP

Lloc: teòrica al Carrer Sant Nicolau, 18 de Sant Jaume Sesoliveres i pràctica als camps d’en Tomàs Llop.

Dies i horari: dissabte 29 de febrer de de 9 a 14 hores

PER UN EQUILIBRI PRODUCTIU I SANITARI
La poda és una de les tasques més importants i que tenen més repercussions sobre la vinya. Regula la producció, la sanitat i la qualitat de la fruita. Cal equilibrar el desenvolupament vegetatiu en front del productiu, per evitat l’excés de vigor que pot portar problemes i desequilibris a la planta.
Aquesta tasca de moldejar el cep amb l’objectiu d’obtenir bones collites, està a cavall entre art i tècnica, i només a base de posar-hi coneixement, experiència i sentit de l’observació s’aconsegueix fer una bona feina.
Actualment, els criteris tradicionals s’han enriquit amb tècniques com la Simonit, més respectuoses pel cep, les quals intenten minimitzar les ferides de poda per reduir posteriors infeccions.
En aquesta jornada s’aportaran els coneixements teòrics de la poda tradicional, es posaran en pràctica i s’introduiran les noves tècniques més respectuoses amb el cep, permetent tenir vinyes més saludables i amb el raïm de més qualitat.
PROGRAMA
Introducció a la poda de la vinya.
Els conceptes bàsics.
Poda en vas i en espatllera.
Pràctica: serà demostrativa per mostrar la tècnica i després cadascú practicarà sobre les vinyes.
Cal portar tisores i xerrac de poda.
Professorat:
Tomàs Llop, agricultor ecològic i especialista en poda.
Més informació:
En aquest pdf / formacio@associaciolera.org / Tel. 93 878 70 35 / 672 337 305
Inscripcions: