D.O. Pla de Bages | Exposició: Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca.
19228
post-template-default,single,single-post,postid-19228,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Exposició: Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca.

Data inici : Dijous, 16 gener, 2020

Data fi : Dissabte, 8 febrer, 2020

Lloc: Sala d’exposicions de la Casa Lluvià. Manresa.

Horari: De dimecres a dissabte de 18 a 20.30 h

El dijous 16 de gener a les 19.30 h s’inaugura  a sala d’exposicions de la Casa Llluvià, seu del COAC a Manresa de la Demarcació de les Comarques Centrals, l’exposició “Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca”.

Albert Fàbrega,comissari de l’exposició, farà una visita comentada a la mostra i ens introduirà en el món d’un patrimoni oblidat durant molts anys: les construccions amb pedra sense lligar; una tècnica ancestral, amb orígens antiquíssims, que ha perdurat en moltes zones de les nostres contrades en forma de marges, cabanes i barraques.

És estrany que no hi hagi mostres d’aquesta manifestació de l’arquitectura popular i tradicional en qualsevol dels pobles de les comarques de la Catalunya Central. L’exposició fa un repàs de les tècniques, els materials, les formes i les persones… que intervenen en la seva construcció; d’una manera didàctica i molt visual, amb fotografies de gran format.

L’exposició és una iniciativa de l’Ajuntament de Súria produïda per Molècula. Xarxa de Professionals en Museografia i compta amb la col·laboració de la Unió Europea,  la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Denominació d’Origen Pla de Bages.